Matematik

Ligninger!

26. december 2010 af SanneG1 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Det her er de 2 sidste opgaver, som jeg ikke forstår helt i min blækregning! Kan jeg få en løsning og forklaring, tak (:

Opgave 1)

Hans går 112 km på 5 dage.

1. dag: 36km
2. dag: 9km. Mindre en første gang.
3. dag: 21km
4 og 5 dag. går han lige langt. hvor mange km. går hans den 5 dag?

opgave 2)

Peter, Pelle og Poul graver et hul med en skovl.
Peter graver 35 % af hullet, pelle graver 45 %

A) hvor mange % af hullet graver poul?

(I alt bliver der gravet 200 skovfulde jord)

B) hvor mange skovfulde graver de hver især?

Jeg vil være meget takkenemlig hvis, nogen kunne give mig en løsning og forklaring (: På forhånd, tak (:

Sanne.


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. december 2010 af jnl123

Opgave 1:

112 = 36 + (36-9) + 21 + x + x

Find x

Opgave 2A:

100 = 35 + 45 + x

Find x

Opgave 2B:

35% af 200:   200 * 35/100 = 70

osv..

:)


Svar #2
26. december 2010 af SanneG1 (Slettet)

Jeg forstod det ikke :(


Brugbart svar (2)

Svar #3
26. december 2010 af YoungSlowy (Slettet)

Den første opgave kan du også bare løse ved at lægge 36 + 9 + 21 = 66 km

66 kan du bare trække fra de 112 km, da Hans går lige langt på 4. og 5. dag.


Brugbart svar (2)

Svar #4
26. december 2010 af YoungSlowy (Slettet)

Opgave 2

35 + 45 = 80

100 - 80 = 20

De 20 % graver Poul


Svar #5
26. december 2010 af SanneG1 (Slettet)

Tak @Slowy! Du har lige reddet mit liv! (:

Godt nytår!


Brugbart svar (2)

Svar #6
26. december 2010 af YoungSlowy (Slettet)

Opgave 2B

200 skovfulde = 100 %

Peter graver 35 % af 200 = 200*0,35 = 70 skovfulde

Pelle graver 45 % af 200 = 200*0,45 = 90 skovfulde

Poul graver 20 % af 200 = 200*0,20 = 40 skovfulde


Brugbart svar (1)

Svar #7
26. december 2010 af mette48 (Slettet)

#3

had du nu igen ikke læst teksten ordentligt

1. dag: 36km                                                                                                  36 km
2. dag: 9km. Mindre en første gang.    36-9                                                  27 km
3. dag: 21km                                                                                                  21 km
                                                                                                                       84 km

4 og 5 dag.        112 km-84 km                                                                     28 km

5 dag     28 km/2                                                                                            14 km


Brugbart svar (1)

Svar #8
26. december 2010 af YoungSlowy (Slettet)

#7

Ja, du har ret, glemte den sætning med mindre end første gang 36 - 9 km.

:-)


Skriv et svar til: Ligninger!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.