Kemi

ph

28. december 2010 af birisi (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

et buffer system indeholder 0,19M NH4+ og 0,14M NH3 pKa for NH4+ er 9,25

hvor mange mol NaOH skal tilsættes for at forøge pH til 9,25 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. december 2010 af mathon

                                 pH = pKs + log(cb/cs) = 9,25 + log(0,14/0,19) = 9,12

                                 NH4+  +  H2O   <--->   NH3  +  H3O+
stofmængde i mol         0,19                                      0,14
                                 0,19-x                          0,14+x                               da NH4+ : OH- = 1 : 1

                                cb/cs = 10pH-pKs = 109,25-9,25 = 100 = 1

                                (0,14+x) / (0,19-x) = 1         0<x<0,19

                                0,14+x = 0,19-x

                                 2x = 0,05

                                 x = 0,025

der skal tilsættes 0,025 mol NaOH for at forøge pH fra 9,12 til 9,25


Skriv et svar til: ph

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.