Matematik

partielle afledede af 1. orden

28. december 2010 af Emma1991 (Slettet)

 f(x,y)=x^3y+x*y^3

jeg skal finde f 'x(x,y) = 2xy+y^3 er dte korrekt, ellers hvilken formel skal jeg bruge??? jeg er stadig meget usikker 


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. december 2010 af peter lind

Når du skal differentiere med hensyn til x skal du betragte y som en konstant. Det første led er forkert. (x3)' = 3x2., eller du har måske skrevet forkert så f(x,y) = x2*y+x*y3 ?


Svar #2
28. december 2010 af Emma1991 (Slettet)

jeg skrev forkert, så det giver: 3x^2y+y^3, right?

og 2x*y*ln(x) vil give f ' x (x,y)=y/x, bare lige for at tjekke, at jeg forstod det


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. december 2010 af mathon

            f(x,y) = 2x·y·ln(x)

            ∂f/∂x = 2y·ln(x) + 2xy·(1/x) = 2y·ln(x) + 2y = 2y·(ln(x) + 1)


Svar #4
29. december 2010 af Emma1991 (Slettet)

 mathon, du glemmer da at differentisere ln(x)??? og hvilken formel er det du bruger? f '(x)*g'(x) eller hvad? elelrs forstår jeg ike, hvad du laver


Brugbart svar (1)

Svar #5
29. december 2010 af mathon

                      

                                      2xy differentieret           urørt          urørt         ln(x) differentieret
                        ∂f/∂x =                2y           ·   ln(x)      +   2xy    ·         (1/x)


Brugbart svar (1)

Svar #6
29. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ved beregning af ∂f/∂x betragtes y som en konstant og der differentieres med hensyn til x. Det er helt analogt til at finde den afledede af funktionen f(x) = 2·k·x·ln(x) . Benyt reglen for differentiation af et produkt

(F(x)·G(x))' = F'(x)·G(x) + F(x)·G'(x) ,

og resultaterne i #3 og #5 er helt korrekt beregnet.


Skriv et svar til: partielle afledede af 1. orden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.