Matematik

De partielle afledede

29. december 2010 af P.L. (Slettet)

 Vi betragter funktionen: f(x,y,z) = x/1+y2 + z2 

Find de partielle afledede f'x(x,y,z) ,  f'y(x,y,z) og f'z(x,y,z): 

f'x(x,y,z) = 1/1+y2+z2  denne forstår jeg godt, men har problemer med de to næste:

f'y(x,y,z) =    

f'z(x,y,z) = 

Ved simpelthen ikke hvad jeg skal gøre, er ikke vandt til at de er blandet ind i en brøk? Skal jeg differentiere ved at bruge brøkreglen eller hvordan? Håber virkelig der er nogle der kan hjælpe, for skal til eksamen om en lille uge... På forhånd tusind tak ;) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. december 2010 af Jerslev (Slettet)

#0: Enten som sammensat eller som brøkfunktion, ja.


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0

Ved beregning af den partielle afledede ∂f/∂y betragtes x og z som konstanter og den afledede som funktion af y beregnes, og tilsvarende ved beregning af ∂f/∂z betragtes x og y som konstanter og den afledede som funktion af z beregnes.


Skriv et svar til: De partielle afledede

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.