Matematik

Procent vækst

30. december 2010 af daaada (Slettet) - Niveau: 10. klasse

er der nogen der  kan forklare mig den her opgave?

 I perioden1996-2005 er antallet af elever , der har tager 10 kl. på en efterskole , imidlertid steget  fra 12407 elever i 1996 til 15044 elver i 2005

Beregn den årlig vækstprocent i perioden.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. december 2010 af YoungSlowy (Slettet)

15044 - 12407 = 2637 elevers stigning

2637 elever = 9 år

2637 / 12407 * 100 = 21,25 % stigning


Svar #2
30. december 2010 af daaada (Slettet)

Tak for det hurtig svar 


Svar #3
30. december 2010 af daaada (Slettet)

 men  skal man ikke udregne det pr. år? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. december 2010 af mathon

                  (1+rår)9 = (15044/12407)

                  rår = (15044/12407)1/9 - 1 = 1,02164 - 1 = 0,02164 = 2,164%


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. december 2010 af YoungSlowy (Slettet)

#3

Jo, du har fuldstændig ret, det var bare mig der ikke læste opgaven ordentligt.

Den årlige vækst er givet af Mathon i #4


Svar #6
30. december 2010 af daaada (Slettet)

Tak fordi i gad at hjælpe 


Skriv et svar til: Procent vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.