Matematik

RIGTIG/FORKERT SPG ..

30. december 2010 af N007 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej.. Nogen der gider at fortælle mig om det her er rigtigt??

Spørgsmålet lyder sådan, En funktion f er bestemt ved f(x)= x^3-3x^3+2x
Det oplyses at grafen for f har to tangenter med hældningskoeffiencenten 11

a) Bestem førstekoordinaten til røringspunktet for hver af disse tangenter

f(x)=11

f(0)= 11 

Jeg har brugt en program til at regne det ud, derfor har jeg ikke mellemregninger med... Men er ikke sikker på om det er rigtigt, derfor spørger jeg??

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det er forkert. Man skal løse ligningen

f'(x) = 11

som er en 2.-gradsligning.

Differentialkvotienten f'(x) er jo netop hældningen af tangenten til grafen for funktionen i punktet (x , f(x)) .


Svar #2
30. december 2010 af N007 (Slettet)

 Hvordan gør jeg så? :S


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Beregn først differentialkvotienten f'(x) og løs så ligningen

f'(x) = 11 .


Svar #4
30. december 2010 af N007 (Slettet)

 Jeman jeg kender kun tallet 11?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du kender jo også forskriften for funktionen. Der er muligvis en tastefejl i #0, så jeg gætter på, at

f(x) = x3 - 3x2 + 2x

Man skal finde de værdier af x, hvor f'(x) = 11.


Skriv et svar til: RIGTIG/FORKERT SPG ..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.