Matematik

Differentialligning

30. december 2010 af SvendMortensen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Betragt det vedhæftede opgavesæt.

Jeg aner ikke hvordan jeg skal lave det sidste spørgsmål i opgave 7a, så hjælp hertil vil være ønskværdigt!

På forhånd tak!

Vedhæftet fil: 14aug-med_opg.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Funktionen g(x) = f(x) -x2 + k skal være løsning til differentialligningen

y'' = 4(y + x2) , s der skal gælde

f''(x) - 2 = 4(f(x) - x2 +k + x2) = 4(f(x) + k)

og da f(x) er en løsning til y'' = 4y , har vi

4f(x) -2 = 4f(x) + 4k

hvoraf

k = -1/2


Svar #2
30. december 2010 af SvendMortensen (Slettet)

Tak!

Jeg forstår dog ikke hvordan du kommer frem til, at

f''(x) - 2 = 4(g(x) + x^2)

Hvorfor trækker du 2 fra f''(x) og hvorfor er det lig med 4(g(x) + x^2)?

(Resten er jeg med på.)


Svar #3
30. december 2010 af SvendMortensen (Slettet)

Hovsa! Jeg mener, hvorfor er

f''(x) - 2 = g''(x) ?


Svar #4
30. december 2010 af SvendMortensen (Slettet)

Nååå! Nu har jeg fattet det.

g(x) = f(x) - x^2 + k =>
g'(x) = f'(x) - 2x =>
g''(x) = f''(x) - 2


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, netop.


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.