Matematik

Monotoniforhold

01. januar 2011 af N007 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej .. 

Jeg har en opgave som lyder sådan her : 

En funktion f er bestemt ved f(x)= x3-3x3+2x
Det oplyses at grafen for f har to tangenter med hældningskoeffiencenten 11

a) Bestem førstekoordinaten til røringspunktet for hver af disse tangenter

- Jeg har prøvet at regne den ud, men er ikke sikker på om jeg har gjordt det på den rigtige måde? 

Jeg har brugt denne forskrift: f(x)= ax2+ bx+c , også har jeg lagt tallene ind 3x2+3+2 , også ved jeg ikke hvad skal jeg??


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. januar 2011 af mathon

  .

                                 har du ikke skrivefejl i

                                                                              f(x) = f(x) = x3 - 3x3 + 2x ?


Svar #2
01. januar 2011 af N007 (Slettet)

 Jeg bruger en program som hedder derive, til at beregene den ud med.. Har prøvet at taste f'(x)=11 også regner den det ud til 0 , men har også prøvet f(x)=11 også får jeg x = 9.274917217 ∨ x = 1.725082782 , er dette rigtigt ???


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. januar 2011 af mathon

                           f(x)= x3-3x3+2x ?


Svar #4
01. januar 2011 af N007 (Slettet)

 skal jeg skrive den formel ind i programmet ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. januar 2011 af mathon

har du skrivefejl i funktionens forskrift?


Svar #6
01. januar 2011 af N007 (Slettet)

 ups , ja f(x)= x3-3x2+2x .. sorry


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. januar 2011 af mathon

          ...var det ikke problemet?


Svar #8
01. januar 2011 af N007 (Slettet)

 Jeman så får jeg det her x = 0.6387036336 - 1.742588499·? ∨ x = 0.6387036336 + 1.742588499·? ∨ x = -1.459660530 ∨ x = 3.182253263


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. januar 2011 af jørgen lodahl (Slettet)

Så passer det bedre, fordi så skal du sætte F'(x)=11, F'(X)=3x2-6x+2 
 


Svar #10
01. januar 2011 af N007 (Slettet)

Har fået et andet resultat x = -1.459660530 ∨ x = 3.182253263 , er dette rigtigt?


Svar #11
01. januar 2011 af N007 (Slettet)

også skulle jeg bestemme første koordinaten til røringspunktet for hver af disse tangenter, er det så (-1, 3) ?


Svar #12
01. januar 2011 af N007 (Slettet)

 eller mener x= -1 og x= 3


Brugbart svar (0)

Svar #13
01. januar 2011 af mathon

                                       f '(x) = 11 = 3x2 - 6x + 2

                                                            3x2 - 6x - 9 = 0

                                                            x2 - 2x - 3 = 0

                                                            x = -1  v  x = 3


Skriv et svar til: Monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.