Kemi

Redoxreaktion Butansyre og Natrium

01. januar 2011 af terbium (Slettet)

 jeg har en del problemer den denne opgave 

oplysninger:

"Du har ar en kolbe med lidt butansyre. Du kommer et lille stykke natrium ned i syren. Derved dannes der en gas."

Opgaven: Opskriv et afstemt reaktionsskema for den redoxreaktion der finder sted

jeg er ikke sikker på produkterne eller hvordan jeg skal skrive dette op 

<2>CH3CH2CH2COOH(aq) + <2>Na(s)  -> H2 (g) + <2>CH3CH2CH2COONa (aq)

  <2>C4H8O2(aq) + <2>Na(s) -> H2(g) + <2>C4H7O2Na(aq) 

Ox for C4H802: 4x+(8*1)+2*(-2)=0 -> -1 dur heller ikke 

Håber der er en der kan hjælpe - Tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. januar 2011 af mathon

                                  0                        +1                            +1         0
                              2 Na    +   2 R-COOH      --->  2 R-COONa   +   H2

.

   R = C3H7-


Svar #2
01. januar 2011 af terbium (Slettet)

     0                  +1                      +1            0
2 Na + 2 R-COOH ---> 2 R-COONa    +    H2

R = C3H7-
 

Ox "pil op" 1 

Red: "pil ned" 1 

ladning = V:+2 og H:+2 

O: V:2O og H:2O 

så er der vel argumeteret for der ikke skal gøres mere ved den ??? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. januar 2011 af mathon

        op   ned   antal
Na    1               1    2
H               1      1    2       da der minimum skal være 2 H

ladning = V:0 og H:0

O: V:2O og H:2O 


Svar #4
01. januar 2011 af terbium (Slettet)

Mange tak for hjælpen men hvordan giver det en ladning = V:0 og H:0 ??  


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. januar 2011 af mathon

                               2 Na   +   2 C3H7COOH    --->  2 C3H7COONa   +   H2

    ladning:                      neutral              --->                           neutral                            


Svar #6
02. januar 2011 af terbium (Slettet)

ja det er jo klart -- tak for hjælpen mathon 


Skriv et svar til: Redoxreaktion Butansyre og Natrium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.