Matematik

Meteoride, temperatur, procent osv.

02. januar 2011 af SAGU (Slettet)

Afstanden til Solen for meteoride A er 25% større end for meteoride B. Hvor mange % (procent) lavere er temperaturen for meteoride A end temperaturen for meteoride B??


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

Der mangler vist nogle informationer?


Svar #2
02. januar 2011 af SAGU (Slettet)

Meteorider er små legemer, der kredser om Solen. Deres temperatur afhænger af afstanden til Solen. Skemaet viser nogle nogle sammenhørende værdier af denne afstand til Solen (målt i astronomiske enheder, AE) og deres temperatur (målt i Kelvin, K)

et skema

Afstand (i AE)        Temperatur (i K) 

0,36                               460

1,5                                  226

4                                        136

9                                        92

a) det oplyses, at temperaturen som funktion af afstanden kan beskrives ved y = b * xa, hvor x er afstanden fra Solen og y er temperaturen. Bestem tallene a og b. ER REGNET UD 

b) Bestem temperaturen af en meteoride, hvis afstand til Solen er 5,2 AE. ER REGNET UD

c) Bestem afstanden til Solen for en meteoride, der har temperaturen 373 K. ER REGNET UD

d) Afstanden til Solen for meteoride A er 25% større end for meteoride B. Hvor mange % lavere er temperaturen for meteoride A end temperaturen for meteoride B?????????

-mangler svar på opgave d), håber der er nogle der kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

 Brug at potensfunktioner har den egenskab, at når x ganges med et tal k, ganges y med ka.


Svar #4
02. januar 2011 af SAGU (Slettet)

hvad? forstår det ikke...

kan du ikke prøve at lave udregningen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

#4:

Nej, den må du selv lave ;)

Men jeg vil gerne hjælpe dig på vej:

Meteoride B har afstanden x. Afstanden for meteoride A er 25 % større, dvs.:

Afstand(A) = x + 25 % = x*k = x*1,25

Hvis B så har temperaturen y har A temperaturen T = y * 1,25a (jf. #3).


Svar #6
02. januar 2011 af SAGU (Slettet)

prøver, men kan nok ikke


Svar #7
02. januar 2011 af SAGU (Slettet)

-det kan jeg ikke få til at stemme, gir ingen mening

hvad er x???? osv...


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

Har du overhovedet værdierne på a og b ?

x er iflg. dit eget udsagn i # 2 afstanden til solen ;-)


Svar #9
02. januar 2011 af SAGU (Slettet)

nej


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

Hvordan har du kunnet regne spm. b og c ud, hvis du ikke har størrelsen på konstanterne a og b ???


Svar #11
02. januar 2011 af SAGU (Slettet)

jo jeg har jo fundet tallene a og b i opgave a


Brugbart svar (0)

Svar #12
03. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#11

I spm d) skal man beregne forholdet

(y(x) - y(1,25x)) / y(x) = (xa - (1,25x)a) / xa = 1 - (1,25)a .

Så hvis du kender a (og det gør du ifølge dit eget udsagn), kan du nemt beregne det angivne forhold.


Skriv et svar til: Meteoride, temperatur, procent osv.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.