Matematik

BLÆKREGNING TIL PÅ MANDAG!

02. januar 2011 af molve (Slettet) - Niveau: 8. klasse

I en trekant er grundlinjen 11 cm og arealet er 71.5 cm^2
Beregn højden på denne grundlinie.

Har fundet ud af at højden er 13 cm ved at gætte nogle som kan sige formlen så jeg kan skrive mellemregningen ned?
 


Brugbart svar (2)

Svar #1
02. januar 2011 af mathon

 du kender da arealformlen for en trekant
 indeholdende højde og grundlinje!!!


Svar #2
02. januar 2011 af molve (Slettet)

Nej jeg skal formeln for hvordan jeg finder ud af højden når jeg ved grundlinjen og arealet ;D


Brugbart svar (2)

Svar #3
02. januar 2011 af mathon

               (1/2)·h·g = T

               (1/2)·h·(11 cm) = (71.5 cm2)


Brugbart svar (2)

Svar #4
02. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så isolerer du h af formlen T = (1/2)·g·h . Se også din anden råd, hvor du har samme spørgsmål kørende.


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. januar 2011 af pige24 (Slettet)

Trekanter areal=grundlinje*højde/2

71,5cm^2=g*11/2

71,5cm^2=g*5,5

71,5/5,5=13

Grundlinjen er 13

Godt nytår.


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

Udgangspunktet er formlen A = ½ * h * g

Når det er højden, du skal finde, så isolér den:

h = A / ½ / g = A *2 / g = 2A / g
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. januar 2011 af pige24 (Slettet)

Jeg mente at højden er 13cm.

Jeg kom til at skrive forkert.

Undskyld.


Skriv et svar til: BLÆKREGNING TIL PÅ MANDAG!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.