Matematik

Uforkortelig brøk? 7 klasse niveau? haster

03. januar 2011 af annahansen2 (Slettet)

Metode til hvordan jeg kan skrive disse ssom uforkortelig brøk?

40%

37%

66,6%

10 promille

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2011 af Thecoolstuff (Slettet)

 40%= 2/5

37%=37/100

66,67%=2/3

10 promille= 1/100


Svar #2
03. januar 2011 af annahansen2 (Slettet)

Metode til hvordan man kan skrive det som en uforkortlig brøk?

Forstår ikke din forklaring :((


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. januar 2011 af Thecoolstuff (Slettet)

metoden: når tallet står i procent skal du lave tallet til en brøk hvor nævneren er 100

fx bliver 50% til 50/100 derefter forkorter du indtil man ikke kan forkorte længere...

hvis tallet er i promille skal nævneren være 1000 i stedet for 100

fx bliver 5 promille til 5/1000 og så forkorter du.....


Svar #4
03. januar 2011 af annahansen2 (Slettet)

Så hvis jeg skal forkorte 40% (40/100) til en uforkortlig brøk? hvad skal jeg så gøre? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. januar 2011 af Thecoolstuff (Slettet)

 du skal finde det største tal som både går op i 40 og 100 og så dividerer du dette tal med både 40 og 100

altså det største tal der både går op i 40 og 100 er 20

så siger du 40 divideret med 20 og 100 divideret med 20 så får du brøken 2/5


Skriv et svar til: Uforkortelig brøk? 7 klasse niveau? haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.