Matematik

Monotoniforhold

03. januar 2011 af matpåglatis (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg skal til eksamen på torsdag og er i syv sind når det kommer til monotoniforhold.

Nogen der kan hjælpe mig med at bestemme monotoniforholdet for funktionen f (x) = e^x - x. ?

Og evt. forklare det i ord?

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2011 af mathon

                    intervallerne bestemmes
af ligningen
                                   f '(x) = 0


Svar #2
03. januar 2011 af matpåglatis (Slettet)

Fedt, nu giver det mening. Tak!

X = 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. januar 2011 af Yow! (Slettet)

du skal først differentiere f(x), dvs du skal finde f'(x)

herefter sætter du f'(x) lig nul og finder x-værdien/værdierne, dvs. du skal finde f('x)=0

de x-værdier du får fortæller dig hvordan f(x) opfører sig...


Svar #4
03. januar 2011 af matpåglatis (Slettet)

Tak, men man får jo kun en x-værdi ikke?

Altså 0?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. januar 2011 af Yow! (Slettet)

jow... x=0 når f'(x)...

herefter vælger du to tal, det ene skal være større end 0, det andet mindre end 0...

f.eks. -1 og 1

du finder nu f'(-1)   og  f'(1)   

f'(-1) = -0,632121

f'(1) = 1,71828

du ved nu at funktionen for f(x) aftager fra uendelig til og med -1, hvorefter f(x) vokser fra -1 til og med uendelig... dette er monotoniforholdene.. 


Brugbart svar (1)

Svar #6
03. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Da det var for x=0, at f'(x) = 0, finder man, at denne funktion f(x) er aftagende fra minus uendelig til 0, og f(x) er voksende fra 0 til plus uendelig.


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. januar 2011 af Yow! (Slettet)

nååhjaaa, selvfølgelig.... det gik lidt for hurtigt... det beklager jeg altså, #0...

men jaa, du har fuldstændig ret, #6... du får lige et "brugbart svar" :)


Skriv et svar til: Monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.