Matematik

Stamfunktioner

03. januar 2011 af Susina (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

F1(x)og F2(x) er stamfunktioner til f(x)=1/3-3, x>0.Desuden gælder,at F1(1)=2,
og at grafen for F2(x)har linjen med ligningen y= -2x+1 som tangent. Bestem F1(x) og F2(x).

Først starter vi med at finde stamfunktionen til f(x).
F(x) = ln(x) - 3x +k

Jeg har fået F1 til at give F1(x) = ln(x) – 3x+5

Hvordan udregner jeg F2?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Der er tilsyneladende en tastefejl i dit udtryk for f(x). Hvordan ser det rigtigt ud? Er det

f(x) = (1/x) -3 ?

Find ud af, hvor F2 har en tangent med hældning -2. Benyt, at F2'(x) = f(x) , så man løser f(x0) = -2.
Benyt så, at F2(x0) = -2·x0 + 1, og bestem konstanten i F2(x) .


Skriv et svar til: Stamfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.