Matematik

parallel linie

03. januar 2011 af tallender (Slettet)

Bestem til differentialligningen
dy/dx-3y=e^x den løsning, hvis graf i punktet P(1,f(1)) har en tangent der er parallel linien med ligningen y=x-5. 

håber i vil hjælpe er virkelig kørt fast i denne. er der nogen som ved hvordan man regner den med desolve??


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Uden at løse ligningen ser man, at der for den søgte løsning skal gælde, at f'(1) = 1 , da dette er hældningen for den øskede parallellinie, og grafens tangent i (1 , f(1)) skal være parallel med denne linie. Der må da gælde

f'(1) - 3·f(1) = e , dvs

f(1) = (1-e)/3 .

Løs nu differentialligningen ved hjælp af, f.eks. panserformlen og bestem den vilkårlige integrationskonstant således, at f(1) = (1-e)/3 .


Svar #2
04. januar 2011 af tallender (Slettet)

er der nogle der ved hvordan man løser den med desolve? det skal jeg bruge


Skriv et svar til: parallel linie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.