Matematik

hjælp til MAT???

04. januar 2011 af Martinio (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har den her opgave, som jeg ikke helt kan komme i gang med, derfor håber jeg der er nogen der kan hjælpe mig.

Du må gerne forklare mig hvordan man gør...

OKey sådan  her lyder opgaven:

En funktion f er bestemt ved: f(x)=x^4-x^2+4.

B) Bestem monotoniforholdene og lokale ekstrema for f.

Nu skal man differentiere den, og den kommer til at se sådan her ud: 4x^3-2x

Men jeg kan ikke komme videre herfra....


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2011 af 8520 (Slettet)

du skal da bare tegne din f(x) ind på din graftegner og bestemme intervallerne :) der står jo ikke beregn men bestem


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. januar 2011 af PeterValberg

 sæt f'(x) lig med nul og find de x-værdier, hvorved f har ekstrema

Lav en fortegnsundersøgelse for f' i intervallerne før, mellem og efter nulpunkterne

er f'<0 (negativ) er f faldende/aftagende i det pågældende interval
omvendt er f voksende i et interval, hvis f'>0 (positiv)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. januar 2011 af PeterValberg

 f'(x) = 0
4x3 - 2x = 0
x(4x2 - 2) = 0
x = 0  ∨  4x2 - 2 = 0
x = 0  ∨  4x2 = 2
x = 0  ∨  x2 = 1/2
x = 0  ∨  x = -√(1/2)   ∨   x = √(1/2)
x = 0  ∨  x = -(√2)/2   ∨   x = (√2)/2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
04. januar 2011 af Martinio (Slettet)

okey.. jeg fik løst den med TI.

takker...

have en god dag :)


Skriv et svar til: hjælp til MAT???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.