Matematik

Værdimængde

04. januar 2011 af matpåglatis (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har en opgave der hedder: Bestem værdimængden af funktionen f (x) = x + 1/x i intervallet (1/2;3).

Jeg går ud fra at det er en god idé at starte med at finde f´(x), men jeg kan simpelthen ikke komme frem til hvordan jeg differentiere denne funktion.

Nogen med et bud og evt. en huskeregel til hvordan jeg husker denne størrelse funktioner?

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2011 af peter lind

Brug (xn)' = n*xn-1 Her skal du huske at x-1 = 1/x


Svar #2
04. januar 2011 af matpåglatis (Slettet)

Tak, jeg har forsøgt at læse mig frem, men det giver endnu ikke helt mening tror jeg. Kan det passe at den bliver x^-2?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. januar 2011 af peter lind

Det sidste led bliver -x-2


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Sæt n=-1 ind i formlen i #1 : (x-1)' = (-1)·x-1-1 = -x-2

Husk også at differentiere leddet x .


Svar #5
04. januar 2011 af matpåglatis (Slettet)

Sejt! Tak begge to!


Skriv et svar til: Værdimængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.