Fysik

bølgelængder

04. januar 2011 af sara56 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hjælpeeeeee

opgave 3

et brintatom er 3 exiterede tilstand. bestem de 3 mulige bølgelængder, som det kan udsende,når det henfalder til grundtilstanden.

kan ikke finde af beregn bølgelængder


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2011 af peter lind

Med 3 exiterede tilstand. mener du formodentlig at hovedkvantetallet er 3. Den kan så a) henfalde direkte til grundtilstanden(n =1) eller b) til kvantetilstanden med n=2 under udsendelse af en foton og derefter til grundtilstanden under udsendelse af en anden foton. Se på Bohrs atommodel.


Svar #2
04. januar 2011 af sara56 (Slettet)

med ved ikke hvad n og m skal være


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. januar 2011 af peter lind

Jeg har angivet i #1 hvad n er, og hvilken overgange, der er tale om.


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. januar 2011 af mathon

                                 1 / λ = Ryd·(1-n-2)

                                  λ = (Ryd·(1-n-2))-1

                                  λ = ((1,09737·107 m-1)·(1-n-2))-1

                                           λ2 = ((1,09737·107 m-1)·(1-2-2))-1 = 1,21502·10-7 m = 121,502 nm

                                           λ3 = ((1,09737·107 m-1)·(1-3-2))-1 = 1,02518·10-7 m = 102,518 nm

                                           λ4 = ((1,09737·107 m-1)·(1-4-2))-1 = 9,72018·10-8 m = 97,2018 nm


Skriv et svar til: bølgelængder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.