Matematik

HASTER!!

05. januar 2011 af Ukendtkurder (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg har fået en opgave i matematik

Jeg har 6550,1 kr. og får spørgsmålet " Hvor meget skal skolen ialt betale, når boghandleren giver 10 % rabat på den samlede pris. Altså jeg fik resultatet 6550,1 og jeg ved det rigtig. Men hvordan finder jeg ud af  hvor meget det vil koste når de giver 10% rabat ? 

Det skal forklares så en 8. klasse forstår det :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2011 af Moderatoren

Har du kigget i din formelsamling? Det kan du måske forstå:-). Her:

http://pub.uvm.dk/2005/formelsamling/hel.pdf


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. januar 2011 af Thecoolstuff (Slettet)

 du skal først finde 10% af 6550,1 og det resultat du får skal du "minusse" med hele beløbet


Svar #3
05. januar 2011 af Ukendtkurder (Slettet)

 Tusind tak :-) 

Er det her rigtig = 0,10 * 6550,1 = 655,1 ? og når du siger hele beløbet mener du så : 6550,1 * - 655,1 = 5895 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. januar 2011 af Thecoolstuff (Slettet)

 ja det er rigtigt :-)


Svar #5
05. januar 2011 af Ukendtkurder (Slettet)

 Godt !! :D 


Skriv et svar til: HASTER!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.