Matematik

Distance/hastighed

05. januar 2011 af YoungSlowy (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Opgaven:

Beregn hvor lang tid Julie skal bruge for at cykle til Kolding ( 26 km ) med en gennemsnitsfart på 20 km/t.

Jeg får resultat til lidt over en time, men vil bare være sikker.

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2011 af pige24 (Slettet)

Tror det giver.Er ikke helt sikker.

26km/20km=1,3 km/t

God dag til dig.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. januar 2011 af Thecoolstuff (Slettet)

 ja pige24 har det rigtige svar men den forkerte enhed. Svaret giver 1,3 time


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#1

Man skal finde tiden, der skal benyttes til at tilbagelægge afstanden 26 km med den angivne gennemsnitsfart 20km/t .

Farten er afstanden divideret med tiden, altså v = s/t, så tiden er afstanden divideret med gennemsnitsfarten:

t = s/v = 26km / (20 km/t) = 1,3 t = 1 time 18 min .


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. januar 2011 af pige24 (Slettet)

2#Mente kilometer pr time.Km/t

God dag til dig også.


Svar #5
05. januar 2011 af YoungSlowy (Slettet)

#3

Ja, der har vi svaret.

Glemmer bare at man lige skulle omregne 1,3.

Tak for hjælpen alle tre.


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Resultatet er ikke kilometer pr time, men en tid, altså timer. km/t er enheden for en fart.


Skriv et svar til: Distance/hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.