Matematik

HJÆLP!!! TI-nSpire

05. januar 2011 af Rebecca001 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hvordan laver man denne her reducering i Ti-programmet???

F(x) = p(x) * x - O(x) , 1 < x < 15 
F(x) = (8 - 0,4x) * x - (0,04x^3-0,5x^2+2,35x+7,5) , 1 < x < 15 
F(x) = 8x - 0,4x^2 - 0,04x^3 + 0,5x^2 - 2,35x - 7,5 , 1 < x < 15 
F(x) = - 0,04x^3 + 0,1x^2 + 6,35x - 7,5 , 1 < x < 15 

Jeg forstår indet af den reducering til sidst og kan man ikke gøre noget inde på programmet for det er det vi er blevet bedt om.. håber en sød venlig en kan hjælpe mig :(


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. januar 2011 af PeterValberg

 se vedhæftede

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:hjaelp_TI-nspire.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #2
06. januar 2011 af PeterValberg

 Dybest set er der ikke grund til at bruge "expand"-kommandoen, da f er defineret som, den er.. TI-nspire reducerer selv udtrykket

se vedhæftet

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:hjaelp_TI-nspire_2.jpg

Svar #3
06. januar 2011 af Rebecca001 (Slettet)

 ihh, hvor er det altså smart.. det var der jeg gik i stå og ikke vidste hvordan jeg kom videre :) hvordan differentierer man så denne ligning.. synes ikke jeg får det til det jeg gerne vil have når jeg bruger det der med diskriminanten?


Svar #4
06. januar 2011 af Rebecca001 (Slettet)

 stadig i TI-programmet ;)


Svar #5
06. januar 2011 af Rebecca001 (Slettet)

 her er opgaven hvis det hjælper :) https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=493255


Skriv et svar til: HJÆLP!!! TI-nSpire

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.