Matematik

Differentialkvotienter hjælp

06. januar 2011 af steefann (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har fået til opgave at finde differentialkvotienterne til følgende:

Sinh(x) = (ex - e-x) / 2             og          Cosh(x) = (ex + e-x) / 2

h'et i de 2 funktioner er fordi det er hyperbolske funktioner.

Håber nogle kan hjælpe og forklare hvordan jeg kommer frem til Sinh'(x) og Cosh'(x)

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2011 af mathon

             sinh '(x) = ((1/2)·(ex - e-x)) '  =  (1/2)(ex - (-1)·e-x)  =  (1/2)·(ex +e-x=  cosh(x)

             cosh '(x) = ((1/2)·(ex + e-x)) ' =  (1/2)(ex + (-1)·e-x)  =  (1/2)·(ex - e-x = sin h(x)

 


Svar #2
06. januar 2011 af steefann (Slettet)

Mange tak,.

Har lige et enkelt spørgsmål.

Hvor kommer det (-1) fra?.

Pfh Tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. januar 2011 af mathon

                (ekx) ' = ekx · (kx)'  = ekx ·k  = k·ekx

kort:
               (ekx) ' = k·ekx

som for
k  = -1
    giver

              (e-1x) ' = (-1)·e-1x = -e-x


Svar #4
06. januar 2011 af steefann (Slettet)

Virker lidt indviklet :S.

Men jeg prøver at klare det, tak for hjælpen.

Der vil muligvis dykke flere spørgsmål op ;:)


Svar #5
06. januar 2011 af steefann (Slettet)

Mathon, Kan du forklare nærmere omkring hvordan jeg gør..

Lad os tage udgangspunkt i Sinh(x) = (ex - e-x) / 2

Forstår ikke helt første linje i svar#3

Pfh tak


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. januar 2011 af mathon

           sinh(x) = (1/2)·(ex - e-x)

           sinh '(x) = (1/2)  •  ((ex) ' - (e-x) ')  =  (1/2) • (ex  -  (-e-x))   =   (1/2) • (ex +  e-x=  cosh(x)


Svar #7
06. januar 2011 af steefann (Slettet)

så langt så godt...

Jeg troede bare at, e-x differentieret gav e-x

Men det ser fornuftigt ud ,.


Svar #8
06. januar 2011 af steefann (Slettet)

Lige et spørgsmål mere..

Jeg skal beregne tanh(x), har du nogle ideer til hvordan man gør det ?

Pfh Tak


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. januar 2011 af mathon

                  tanh(x) = sinh(x)/cosh(x)


Svar #10
06. januar 2011 af steefann (Slettet)

Jeps, Har læst mig frem til det er forholdet mellem de 2 andre..

men, jeg skal beregne :S..

hvad er der og beregne ? ?


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. januar 2011 af mathon

   tanh '(x) = (sinh '(x)·cosh(x) - sinh(x)·cosh '(x)) / cosh2(x)   =  

                     

                                                                                                       1/cosh2(x)  
                                  (cosh2(x) - sinh2(x)) / cosh2(x)      =
                                                                                                       1 - tanh2(x)
 


Svar #12
06. januar 2011 af steefann (Slettet)

Okay mange tak

Jeg kommer muligvis tilbage med nye spørgsmål..

so far,  tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #13
08. januar 2011 af mathon

               tanh(x) = (ex-e-x)/(ex+e-x)  = (e2x-1)/(e2x+1)  =  (e2x+1  -  2)/(e2x+1)  =  1 - 2/(e2x+1)

   hvoraf ses

                                  for x = 0         er  tanh(x) = 0

                                  for x → ∝      tanh(x) → 1

                                  for x → -∝     tanh(x) → -1

               tanh '(x) = 4e2x/(e2x+1)2        hvor tæller og nævner er positive for x ∈ Dm(tanh)

              
               tanh(x) er således en voksende funktion               
 


Skriv et svar til: Differentialkvotienter hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.