Matematik

Monotoniforhold 8.018

06. januar 2011 af frksorensen (Slettet) - Niveau: B-niveau

 En funktion er givet ved f(x) = -1/3x^3+2x^2

Bestem monotoniforholdene for f(x).

Jeg har differentcieret, men jeg er tvivl om hvordan man finder f'(x) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2011 af mathon

                               f '(x)  =  (-(1/3)x3) '  +  (2x2) '

hvor hvert led differentieres
efter reglen

                              (k·xn) '  =  k·(xn) '  =  k·(n·xn-1)  =  (k·n)·xn-1


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

#0:

Hvis du har differentieret, sætter du jo bare din differentialkvotient lig med 0, og finder x.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. januar 2011 af mathon

                                                        nulreglen
                          f '(x)   =  -x2 + 4x = -x·(x-4) = 0


Skriv et svar til: Monotoniforhold 8.018

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.