Matematik

Differentialeregning

06. januar 2011 af pilovich (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej

Jeg har brug for lidt hjælp til en opgave;

Bestem:

Definitionsmængde

Skærringspunkt med x- og y-aksen

Koordinater til lokale maks- og minimumspunkter

Monotoniforhold

værdimængde

Grafen ser således ud:

f(x)  = (2x-2)^2

Dm = R

Men så kommer jeg til skærringspunktet med x- og y-aksen, skal jeg omskrive funktionen?

Ser den så således ud; f(x) = 2x^2+2^2-2*2x*-2

                                            f(x) = 2x^2+8x+4

Kan det ikke passe at den skal sættes lig med nul?

Herefter skal jeg finde skærringspunktet med x- og y-aksen, så skal jeg vel starte med at differentierer, og så sætte den differentierede lig med nul, og så regne den med hensyn til x.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2011 af mathon

                      skærringspunktet med x-aksen
                                                                                  (2x - 2)2 = 0

                      skærringspunktet med y-aksen
                                                                                  y = (2·0 - 2)2
 


Svar #2
06. januar 2011 af pilovich (Slettet)

'Tak for det, resultatet skal gerne give(1,0) og (4,0) hvordan forklarer jeg det?

...

Jeg har failet lidt med mit spørgsmål, meningen var der skulle være to spørgsmål, jeg skrev nederst;

Herefter skal jeg finde skærringspunktet med x- og y-aksen, så skal jeg vel starte med at differentierer, og så sætte den differentierede lig med nul, og så regne den med hensyn til x.

¨Det der skulle stå:

Herefter skal jeg finde lokale maks- og minimumspunkter, så skal jeg vel starte med at differentierer, og så sætte den differentierede lig med nul, og så regne den med hensyn til x.

Nogen hjælp til det?


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. januar 2011 af mathon

#1 fortsat

                      skærringspunktet med x-aksen, hvis punkter har koordinatformen (x,0)
                                                                                  (2x - 2)2 = 0
                                                                                  
2x - 2 = 0
                                                                                   x = 1
                           dvs              
                                               skæring i                   (1,0)

                                                                    

                      skærringspunktet med y-aksen, hvis punkter har koordinatformen (0,y)
                                                                                   y = (2·0 - 2)2

                                                                                   y = 4

                          dvs      
                                               skæring i                   (0,4)


 


Svar #4
06. januar 2011 af pilovich (Slettet)

 Arh ja :)

tusind tak for det :)

Herefter skal jeg finde lokale maks- og minimumspunkter, så skal jeg vel starte med at differentierer, og så sætte den differentierede lig med nul, og så regne den med hensyn til x, hvordan kan jeg gribe det an?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. januar 2011 af mathon

                                                                                                                                kommentar:
         ...som du har beskrevet...                                                                       (f(x) = 4x2 - 8x + 4)

               f  '(x) = 2·(2x-2)·2 = 8(x-1)


Svar #6
09. januar 2011 af pilovich (Slettet)

 Jeg har nu bakset med den her opgave en halv time i dag og lidt tid i går .. 

Kan ikke løse den, har brug for mere hjælp, jeg skal stadig bestemme lokale maks- og minimumspunkter i  (2x - 2)2

Den skal ifølge facitlisten give minimum (1,0)


Skriv et svar til: Differentialeregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.