Matematik

Ligning

07. januar 2011 af zuku (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej studieportalen.

Jeg har sat længe med denne opgave, men kan ikke helt præcis finde ud af hvad jeg skal gøre. Håber der er nogle, der vil hjælpe mig: 

Løs ligningssystemet

x+y=2

3x+y=14

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2011 af peter lind

Isoler y i den første ligning og erstat y i den anden ligning med resultatet. Det vil give en første grads ligning i x


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

Isoler x i den første, indsæt dette i den anden, find y, og indsæt så denne i en af ligningerne og find x.

Redigeret: En smule for langsom! ;)


Svar #3
07. januar 2011 af zuku (Slettet)

 Undskyld, men det forstår jeg ikke. 


Brugbart svar (2)

Svar #4
07. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

3x + y = 14 Gang den anden ligning med -1 og læg sammen
-x - y = -2
-----------------
2x = 12

x = 6 som indsættes i den oprindelige x+y=2

6 + y = 2

y = 2 - 6 = -4
 

- Og så har du ikke "sat" men siddet ;-)


Svar #5
12. januar 2011 af zuku (Slettet)

 Jeg har fået at vide i skolen at man skal isolere y så y giver -2x og indsætte på y's plads i ligningen nedenunder. Så skal man regne ligningen, men synes resultatet virker forkert. 

3x-2x=14 =

x=14 

Kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. januar 2011 af peter lind

Hvis du isolerer y i den første ligning får du y= 2-x


Svar #7
12. januar 2011 af zuku (Slettet)

 Nårh ja, det har jeg slet ikke tænkt på! -.-'

Så giver det:

3x-2-x=14

3x-2+2-x=14+2

3x-x=16

2x = 16

x/2 = 16/2

x= 8 


Svar #8
12. januar 2011 af zuku (Slettet)

 eller

3x+2-x=14

3x+2-2-x=14-2

3x-x=12

2x = 12

x/2 = 12/2

x=6


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. januar 2011 af peter lind

Det er den sidste, der er rigtig se #4


Svar #10
12. januar 2011 af zuku (Slettet)

 Ja, mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.