Matematik

differentialligninger

08. januar 2011 af gadehund (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej, har er begyndt på at have om differentialligninger nu, og jeg kan ikke lige gennemskue hvordan man løser disse slags opgaver på en nem måde...

kan nogen hjælpe mig?

Undersøg, om funktionen f(x) = x^3+x^2+x er en løsning til differentialligningen

dy/dx -3y = 3x^3-x+1.

Håber nogen kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2011 af mathon

differentier f(x)
                             undersøg om en omskrivning kan
udtrykkes
                             dy/dx -3y = 3x^3-x+1


Svar #2
08. januar 2011 af gadehund (Slettet)

det forstår jeg ikke...


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2011 af mathon

                                dy/dx = 3x2 + 2x + 1

                                -3y    =  -3x3 + -3x2 + -3x              ligningerne adderes

                                dy/dx - 3y = -3x3 - x + 1


Skriv et svar til: differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.