Matematik

vektorregning, hjælp

08. januar 2011 af Babysteen (Slettet) - Niveau: A-niveau

a) I et koordinatsystem er givet vektorerne:

a=(-3,2,1) og b=(4,5,-7)

Bestem tallene s og t og vektoren c, så: vektor c= vektor i+sa+tb

står vinkelret på både vektor i og vektor a. (vektor i er 1 basisvektor, og er altså en endhedsvektor i x-aksens retning)

b) I et koordinatsystem er to linjer givet ved parameterfremstillingerne:

(x,y,z)=(1,2,-5)+t(1,-1,3)

(x,y,z)=(1,1,-1)+s(-4,-3,16)

Vis at der findes et punkt som ligger på begge de to linjer.

Bestem den stumpe vinkel mellem linjerne.

c) Bestem en parameterfremstilling for den linje som går gennem punkterne:

A (5,1,2) og B (-1,7,1)

Bestem eventuelle skæringspunkter mellem linjen og den kugle som har centrum i C (4,3,2) og radius=4.

Det omhandler alt sammen vektorer, og hjælpen haster !

Ville være super glad hvis man bare kunne svarer på lidt af spørgsmålene, da jeg er helt lost med hensyn til dem alle.

Jeg vil gerne have udførlig hjælp, sådan jeg selv kan lave opgaverne en anden gang.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det er samme opgave, som du har kørende her https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=948889 og hvor du allerede har fået hjµlp til flere af spørgsmålene. Der er ingen grund til at starte en ny tråd med de samme opgaver.


Svar #2
08. januar 2011 af Babysteen (Slettet)

jeg forstår det jo ikke. det er derfor


Skriv et svar til: vektorregning, hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.