Matematik

Tegne en funktion udfra givne informationer

08. januar 2011 af 215 (Slettet)

 Jeg skal tegne en funktion udfra givne informationer

f(0) = 5 

f(10)=-1

alt indtil  3 aftagene

f'(3) = 0

imellem 3 og 7 voksende

f'(7)=0

efter aftagende


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Grafen skal altså gå gennem punkterne (0 ; 5) og (10 ; -1) og have vandret tangent for x = 3 og x = 7, og så skal den have de monotoniforhold, du angav.


Svar #2
08. januar 2011 af 215 (Slettet)

 Ja.. men selvom det ikke står i opgaven, skal jeg så ikke angive en funktions forskrift?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

 Afsæt dine kendte punkter. Du ved, at der er lokale ekstrema ved f(3) og f(7). Tegn så efter bedste evne en funktion, der går gennem punkterne.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der er jo ikke en entydig løsning på opgaven. Du skal skitsere en graf, der opfylder alle oplysningerne i opgaven. Det vil sige, at du skal vise, at du har forstået, hvad de oplysninger betyder.


Skriv et svar til: Tegne en funktion udfra givne informationer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.