Matematik

Monotoni

09. januar 2011 af Krustin (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa.

Jeg har lidt et problem med at bestemme monotoniforholdene for en tredjegradsligning - kan i fortælle mig hvordan jeg skal gøre dette? :) Mener det er noget med at tage f-mærke ( f ' (x) ) af det og derefter finde rødderne, men er overhovedet ikke sikker på det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2011 af mathon

    ...det er rigtigt...


Svar #2
09. januar 2011 af Krustin (Slettet)

 Men hvordan finder jeg rødderne? :)

Når jeg tager f ' (x) for jeg:

f ' (x) =3x^2 - 8x + 4


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2011 af mathon

 ekstrema kræver

             f '(x) = 3x2 - 8x + 4 = 0    

                                                       dvs  rødderne i en andengradsligning


Svar #4
09. januar 2011 af Krustin (Slettet)

 Ja, men jeg må ikke bruge hjælpemidler, hvordan skal jeg så kunne regne det ud i hovedet? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. januar 2011 af mathon

kender du ikke
                               diskriminantformlen
til
                   3x2 + (-8)x + 4 = 0  ?


Svar #6
09. januar 2011 af Krustin (Slettet)

 Nej, ikke lige? :) kender den til en andengradsligning


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. januar 2011 af mathon

det er den samme


Svar #8
09. januar 2011 af Krustin (Slettet)

 b^2 - 4ac? :)


Brugbart svar (1)

Svar #9
09. januar 2011 af mathon

se

Vedhæftet fil:beregning_25.doc

Skriv et svar til: Monotoni

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.