Kemi

Millimol af?

09. januar 2011 af camillahay (Slettet) - Niveau: C-niveau

Kobber, Cu?

hvordan finder jeg det?


Brugbart svar (2)

Svar #1
09. januar 2011 af mathon

        1 mmol Cu = (10-3 mol) Cu  =  (10-3 mol) · (63,546 g/mol) = 0,063546 g = 63,546 mg


Svar #2
09. januar 2011 af camillahay (Slettet)

Var lige ved at skrive...

dvs. engelig bare  63,546 / 1000 (millimol er tusind) for 10-3 er det sammen som 1000?


Svar #3
09. januar 2011 af camillahay (Slettet)

Kalk - CaCO3

Ca = 0,036

C = 10-4

O = O,466 • 3 = 1,398

Skal man så dividere hver enkelt  med 1000 for at finde et millimol og derefter lægge det sammen?


Svar #4
09. januar 2011 af camillahay (Slettet)

sludder.

Ca = 40,08

C = 12,011

O = 15,999

Skal man så dividere hver enkelt med 1000 for at finde et millimol og derefter lægge det sammen ik?
 


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. januar 2011 af mathon

det er lettere at gøre det samlet

           Husk
                                  {M} g/mol  =  {M} mg/mmol

M(CaCO3) = 100,09 g/mol


Svar #6
09. januar 2011 af camillahay (Slettet)

endnu engang tak.


Svar #7
09. januar 2011 af camillahay (Slettet)

(100,09 g/mol) = 0,100091 g. = 100,09 mg

Så det er rigtig ik?


Svar #8
09. januar 2011 af camillahay (Slettet)

sludder

100,09 g/mol = 0,100091 mg !


Brugbart svar (1)

Svar #9
09. januar 2011 af mathon

     (100,09 g/mol) = (100,09 mg/mmol)


Svar #10
09. januar 2011 af camillahay (Slettet)

det første var rigtigt. hold kæft jeg er ved at være træt.


Skriv et svar til: Millimol af?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.