Kemi

??? HJÆLP????

09. januar 2011 af camillahay (Slettet) - Niveau: C-niveau

Forbrænding af 2,60 mol af gassen carbonoxid sker med dioxygen i overskud i følge reaktionsskemaet.

2 CO (g) + O2 (g) ->  2CO2 (g)

a.) Hvor stor er stofmængden af dannet carbondioxid?

b.) Hvor meget dioxygen bruges der til forbrændingen?

Så er jeg igen på bar bund - nogen som kan komme med en simpel og forstålig forklaring


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2011 af Christopherjensen (Slettet)

dioxygen har en densitet på ca. 32 g/mol og du ved at der er 2,60 mol carbonoxid..

a) Carbonoxid og carbondioxid reagerer i forholdet 1:1 og stofmængden af carbonoxid og carbondioxid vil derfor være det samme..

b) Der bliver kun brugt et molekyle O2 hver gang du bruger to CO - molekyler. derfor er stofmængden af oxygen det halve

Ved hjælp af molarberegning kan du finde svaret

m=n*M


Svar #2
09. januar 2011 af camillahay (Slettet)

kunne du prøve med nogen tal - så jeg har en fornemmelse af hvad der skal ske... er helt blank.....


Svar #3
09. januar 2011 af camillahay (Slettet)

er det sådan her sp. a.) svares?

(2CO) = 12,011 + 15,9994 • 2 = 56,0208) + (O2) = ( 15,9994 •2 = 31,9988) = 88,0196 g/mol

også siger man

100 g. / 88,0196 g/mol = 1,1361105 mol

 el siger man.

spg. a.)

(2CO) = (12,011 + 15,9994 • 2) = 56,0208

(100 g. / 56,0208) = 1,7850512 mol ?

spg. b.)

(O2) = ( 15,9994 •2 = 31,9988) = 88,0196 g/mol ?

er det sådan man gør?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. januar 2011 af Christopherjensen (Slettet)

Nej.. øhhh

Ved a) er svaret bare 2,60 det skyldes som jeg skrevet at de reagerer i forholdet 1:1 eller 2:2 om du vil.. med dette mener jeg at der står 2 foran CO og 2 foran CO2

Derved er den stofmængde der bliver brugt det samme for de to stoffer så her skal du ikke beregne noget..

Ved opgave b) derimod skal du finde lommeregneren frem

n er stofmængden [mol]

M er den molære masse [g/mol]

og m er massen [g]

Du skal finde massen af den oxygen der bliver brugt for at lave de 2,60 mol carbondioxid. Du ved at dioxid og carbondioxid reagerer i forholder 1:2 altså divider 2,60 med 2 = 1,30 mol

Du ved at dioxygen har molarmassen ca.32 g/mol

disse sætter du ind i den formel jeg skrev først

m=n*M

m=32g/mol*1,30mol = ???g

håber du forstod det ellers så skriv igen så skal jeg se om jeg kan forklare det yderligere


Svar #5
09. januar 2011 af camillahay (Slettet)

Så a.) var bare 2,60 godt så...

b.) 1,30 mol * 32,9 g/mol = 429,7 g.

rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. januar 2011 af Christopherjensen (Slettet)

du har rykket kommaet en plads for langt hen... det bliver 42,97g  :)


Svar #7
09. januar 2011 af camillahay (Slettet)

det har jeg sørme også - tak :-)


Skriv et svar til: ??? HJÆLP????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.