Matematik
ligning
01. maj 2005 af
Allan Hansen (Slettet)
Løs ligningen 3*2^2x-7*2^x+4=0
vink: sæt t=2^x
Jeg er lige nu helt blank, hvad skal jeg gøre når jeg har sat t=2^x?
vink: sæt t=2^x
Jeg er lige nu helt blank, hvad skal jeg gøre når jeg har sat t=2^x?
Løs ligningen
3*(2^2x) - 7*(2^x) + 4 = 0
vink: sæt t=2^x
3*(2^2x) - 7*(2^x) + 4 = 0
3*(2^x)^2 - 7*(2^x) + 4 = 0
3*(t)^2 - 7*(t) + 4 = 0
3*t^2 - 7*t + 4 = 0
t = [7 ± sqrt((-7)^2-4*3*4)] / (2*3)
t = [7 ± sqrt(1)] / (2*3)
t = [7 ± 1] / 6
t = 8/6 v t = 6/6
t = 4/3 v t = 1
2^x = 4/3 v 2^x = 1
xlog2 = log(4/3) v xlog2 = log(1)
x = log(4/3)/log2 v xlog2 = 0
x = log(4/3)/log2 v x = 0
Duffy
3*(2^2x) - 7*(2^x) + 4 = 0
vink: sæt t=2^x
3*(2^2x) - 7*(2^x) + 4 = 0
3*(2^x)^2 - 7*(2^x) + 4 = 0
3*(t)^2 - 7*(t) + 4 = 0
3*t^2 - 7*t + 4 = 0
t = [7 ± sqrt((-7)^2-4*3*4)] / (2*3)
t = [7 ± sqrt(1)] / (2*3)
t = [7 ± 1] / 6
t = 8/6 v t = 6/6
t = 4/3 v t = 1
2^x = 4/3 v 2^x = 1
xlog2 = log(4/3) v xlog2 = log(1)
x = log(4/3)/log2 v xlog2 = 0
x = log(4/3)/log2 v x = 0
Duffy
Skriv et svar til: ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
