Matematik

Blandet tal gange med helt tal

10. januar 2011 af bananman (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Kan du komme med et eksempel?


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#0

Hvad er dit problem?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. januar 2011 af Duffy

Blandet tal er roden til alt ondt!

Man kan ikke lave en direkte udgangning med blandet tal

Hvordan vil du fx multiplicere 3 med 24/5 ??

Faktisk er 24/5  = 2 + 4/5

Med denne viden kan du nu gange ud via den distrubutive lov:

3 · 24/5   = 3 · 2 + 3 · 4/5   = 6 + 3·4/5 = 6 + 12/5 = 6 + 22/5 = 8 2/5

MEGA BESVÆRLIGT !

Nææh, du skal lave om til uægte brøk og gange ud vha reglen om tal gange brøk:

3 · 14/5 = 42/5   og lade det være ved det


Skriv et svar til: Blandet tal gange med helt tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.