Matematik

hjælp til vektorer

10. januar 2011 af Hansimanden (Slettet) - Niveau: A-niveau

 jeg har brug for noget hjælp til løsning af denne opgave. håber der er nogen der kan hjælpe:

lad m betegne en linie, som har vektor a som normalvektor, og som går gennem punktet a(2,1)

bestem en ligning for m.

hvad gør jeg her?


Svar #1
10. januar 2011 af Hansimanden (Slettet)

 det skal måske lige siges at vektor a= (1,3) og vektor b= (4,-3)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. januar 2011 af PeterValberg

 a(x-x0) + b(y-y0) = 0

hvor a og b er koordinaterne til normalvektoren og (x0,y0) er det kendte punkt på linjen

sæt ind og reducér

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: hjælp til vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.