Matematik

Reducér

10. januar 2011 af monalise (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej er der nogle der kan hjælpe mig med at reducére denne?

 (a+3b)^2+b(a-9b)-7ab

Kunne bare være dejligt:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Brug kvadratsætningen til den første parentes, gang ind i den anden og reducer.


Svar #2
10. januar 2011 af monalise (Slettet)

Kan du komme lidt nærmere?:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. januar 2011 af placebo321 (Slettet)

1. led i udtrykket.

Anvendelse af kvadratsætningen: Kvadratet på en toleddet størrelse er det 1. led i anden + det 2. led i anden (og i dette tilfælde) plus det dobbelte produkt

(a+3b)2 = a2+9b2+6ab

2. led i udtrykket

Gang ind i parentes, da du ikke kender værdien af de i parentesen indgående størrelser

b(a-9b) = ab - 9b2

reduceret blivr udtrykket

a2+9b2+6ab+ab-9b2-7ab = a2


Skriv et svar til: Reducér

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.