Kemi

Ligevægtskonstant

10. januar 2011 af mat666rasmus (Slettet)

Opløselighedsproduktet for sølvchlorid, AgCl, er L = 1,8 · 10–10 M2.

a) Beregn opløseligheden (g/l) af sølvchlorid i vand. Molær masse /g/mol: AgCl 143,32.
 

= 1,9*10-3 g/L


Sølv(I) danner et amminkompleks
Ag+ + 2 NH3 →← [Ag(NH3)2]+
med ligevægtskonstanten β2 = 1,1 · 108 M–2.

b) Beregn ligevægtskonstanten for reaktionen
AgCl(s) + 2 NH3 →←[Ag(NH3)2]+ + Cl-

Hvordan klare man lige denne ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2011 af kuerten15

Ktot = L * β2 = 1,8 * 10^-10 M2 * 1,1 * 10^8 M-2 = 0,0198

Hvorfra har du værdien 1,1 * 10^8 M-2?

Se: http://books.google.dk/books?id=jcn6sgt7RpoC&pg=PA847&lpg=PA847&dq=coupling+two+solubility+products&source=bl&ots=0AW41YTChy&sig=X1DVHn4JORffgePQUe9eaW1QdeQ&hl=da&ei=rDsrTaGKFoLoOfqP1JID&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=2&ved=0CB4Q6AEwAQ#v=onepage&q&f=false


Svar #2
11. januar 2011 af mat666rasmus (Slettet)

Ja det kan jeg godt se - det er en anden værdi .

Den værdi jeg har er en der er blevet givet i vores opgave sæt .

Tusinde tak for hjælpen (: .


Skriv et svar til: Ligevægtskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.