Kemi

Opløslighedsprodukt og stofmængdekoncentration

10. januar 2011 af pretty2710 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Jeg har en mættet opløsning af BaSO4:

BaSO4 <-> Ba2+ + SO42- 

Jeg skal beregne stofmængdekoncentrationen af Ba2+ ud fra opløslighedsproduktet. 

Jeg ved at:

opløslighedsproduktet er 1,1*10^-10M^2 = koncentrationen af Ba2+ * koncentrationen af SO42-

og stofmængekoncentrationen af Ba2+ = n(ba2+) / V

løsning??


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. januar 2011 af kuerten15

Du ser, at forholdet Ba2+:SO42- = 1:1 dvs

1,1*10^-10 M2 = [Ba2+]^2

[Ba2+] = 1,05*10^-5 M


Svar #2
10. januar 2011 af pretty2710 (Slettet)

 Uh! Tak! 


Skriv et svar til: Opløslighedsprodukt og stofmængdekoncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.