Matematik

Monotoniforhold

10. januar 2011 af vousaime (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej alle sammen!

Jeg skal en opgave om monotoniforhold, som jeg skal løse uden hjælpemidler, hvilket jeg har mange problemer med. Er der nogen, som kan forklare mig, hvordan man skal gribe det an?

Opgaven lyder: En funktion er bestemt ved f(x) =1/3x^3-2x^2-5x.

På forhånd mange tak! :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. januar 2011 af placebo321 (Slettet)

differentier

f ' (x) = x^2-4x-5

sæt differentialkvotient = 0 og løs ligningen mht. x.

Beregn for f '(x) værdier, der er større end de(t) lokale ekstrema(er). Lav her en fortegnslinje. Konkludér efterfølgende


Skriv et svar til: Monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.