Matematik

integrering

01. maj 2005 af MaTay (Slettet)
Jeg har ikke så svært ved at integrere, men jeg har et lille problem:

jeg har funktionen f(x) = 10((e^0,05x)+(e^-0,05x)) - 5 , hvor x tilhører [-23;23]

jeg skal så bestemme koordinaterne til grafens skæringspunkt med y-aksen. Jeg har aldrig stødt på sådan en opgave, og har kigget alle steder i min grundbog.

Tak på forhånd

Med venlige hilsner

MaTay

Svar #1
01. maj 2005 af MaTay (Slettet)

det er lige meget.. total let!! jeg satte f(0), og så finder jeg x-koordinatet, så skæringspunktet bliver (15,0)

men tak alligevel ;)

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. maj 2005 af thomas88 (Slettet)

eller (0,15)- (x,y)


Svar #3
01. maj 2005 af MaTay (Slettet)

men så har jeg et andet problem med samme opgave..

så skal jeg nemlig vise at grafen har en vandret tangent i skæringspunktet (15,0)..

jeg ved man først skal finde en hældning og indsætte i y-y0 = hældning(x-x0)

men hvordan fanden ska jeg finde hældningen :/

tak på forhånd :)

Svar #4
01. maj 2005 af MaTay (Slettet)

hvis jeg har regnet rigtigt, så får jeg tangentens ligning til:

y-y0 = hældning(x-x0) =>

y-0 = 15(x-15) <=>

y = 15x - 225

dette ser rimelig rigtigt ud.. det skal så bare bekræftes... på forhånd takker :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. maj 2005 af thomas88 (Slettet)

Du skriver at tangenten er vandret. Mon så ikke at hældningen er 0..
Så er ligningen for tangenten selvfølgelig:
y=15

Thomas

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. maj 2005 af Epsilon (Slettet)

#3: Nej - du skal gøre, hvad du bliver bedt om;

"så skal jeg vise at grafen har en vandret tangent i skæringspunktet (15,0)"

Skæringspunktet med y-aksen er ganske vist (0,15). Du skal derfor vise, at grafen for f har vandret tangent i punktet x = 0. Husk, at f'(x0) angiver tangenthældningen i punktet (x0,f(x0)).

Derfor skal du blot vise, at f'(0) = 0.

//Singularity

Skriv et svar til: integrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.