Fysik

Svingningstiden

10. januar 2011 af Lullul (Slettet) - Niveau: A-niveau

Udfra formlen: T=2*pi*√M/k, skal jeg tegne T som funktion af M på dobbellog. papir og T2 som funktion af M på mm. papir. Jeg skal beskrive hvilken teoretisk værdi hældningskoefficienten vil have i begge tilfælde - nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. januar 2011 af TorbenA (Slettet)

Du kan bare beregne nogle støttepunkter og tegne graferne. I begge tilfælde bliver det rette linier.

T(M) er jo en kvadratrod (gange en konstant gange 2*pi/√k). Det er en potensfunktion.

Hældningen for den første bliver ½, og for den anden 4*pi2/k.

Forklaringen må stå i din matematikbog.


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. januar 2011 af mathon

                                                 T = (2π/√(k))·m½                                          som logaritmeret giver

                                                 log(T) = (1/2)·log(m) + log(2π/√(k))

eller skrevet

                                                 Y = (1/2)·X + B                                              som er ligningen for en ret linje
                                                                                                                      på på dobbeltlog. papir
.

                                                 T2 = (4π2/k)·m
eller skrevet
                                                  y = a·x                                                         som er ligningen for en ret linje
                                                                                                                      på på mm. papir                                                                                          
 


Skriv et svar til: Svingningstiden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.