Matematik

Find parablens ligning

11. januar 2011 af naarp1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg skal finde parablens ligning. Der er opgivet tre punkter, et toppunkt og to andre punkter, et på hver sin gren

top:250, 120

A:0,175

B500,175

Hvordan finder man så parablens ligning??? Jeg ved at den er udtrykt ved f(x)=a*x2+b*x+c, men jeg kan ikke komme videre herfra...

På forhånd tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2011 af mathon

                    toppunkt: T=(t1;t2)

                    y = ax2 + bx + c = a·(x-t1)2 + t2

                    y = a·(x-250)2 + 120              gennem (0;175)

                   175 = a·(0-250)2 + 120
hvoraf
                   a = 0,00088

dvs
                   y = 0,00088·(x-250)2 +120  = 0,00088·x2- 0,44x + 175

                 


Svar #2
11. januar 2011 af naarp1 (Slettet)

Tak!


Skriv et svar til: Find parablens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.