Matematik

8.019

11. januar 2011 af hulubuluz (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej (:

har lidt problemer med en opgave til en afl, og håber der er en der kan hjælpe:

8.019: En ret linie har hældningskoefficienten -2 og skærer koordinatsystemets førsteakse i punktet P(3,0)

Bestem er forskrift fir den funktion f, der har denne rette linie som graf.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

 Forskriften er af formen f(x) = ax + b.

Isoler b og indsæt dit kendte punkt.


Svar #2
11. januar 2011 af hulubuluz (Slettet)

altså:

0 = -2·3 + b
 eller hvad? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

 #2:

Jep, så isolerer du b.


Svar #4
11. januar 2011 af hulubuluz (Slettet)

i et andet forum herinde står der følgende:


Svar #2 - Citér
01. marts 2010 af
Isomorphician


y - y0 = a(x - x0)

indsæt det du kender fra opgaven:

y - 0 = -2(x - 3) <=>

y = -2x + 6
 

Kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

 #4:

Ja.


Skriv et svar til: 8.019

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.