Matematik

8.018

11. januar 2011 af hulubuluz (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! Jeg har en opgave som jeg simpelthen ikke ved hvordan jeg skal løse, jeg er virkelig fortabt, selvom jeg har læst svarene til samme opgave her på studieportalen. HJÆLP!

En funktion er givet ved f(x) = -1/3x^3+2x^2

Bestem monotoniforholdene for f(x).

Jeg har differentcieret, men jeg er tvivl om hvordan man finder f'(x) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

Du sætter dit differentierede udtryk lig med nul og finder x. Det bliver en andengradsligning, så du kan løse den som du sædvanligvis ville løse en andengradsligning.


Svar #2
11. januar 2011 af hulubuluz (Slettet)

.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

 Er det din differentialkvotient?


Svar #4
11. januar 2011 af hulubuluz (Slettet)

jeg kan ikke engang finde ud af at differentiere den :(


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

 #4:

Har du ikke en oversigt over regneregler for differentiering?


Svar #6
11. januar 2011 af hulubuluz (Slettet)

jo, men det er den der 1/3 der driller.  :(


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

 Brug, at (xn)' = n * xn-1


Skriv et svar til: 8.018

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.