Matematik

Fordoblings- eller halveringskonstant?

11. januar 2011 af JosefineLuunde (Slettet)

Bestem fordoblings- eller halveringskonstanterne for følgende funktioner:

a. f(x)=3·1,23x
b. g(x)=0,23·2x
c. h(x)=234·0,34x
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

Jeg går ud fra, at der er tale om eksponentielle funktioner, så f.eks. f(x) = 3 * 1,23x?

Fordoblingskonstanten er givet ved T2 = log(2)/log(a)

Halveringskonstanten er givet ved T1/2 = log(0,5)/log(a)


Svar #2
11. januar 2011 af JosefineLuunde (Slettet)

Jeg kan slet ikke finde rundt i det..


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2011 af mathon

       

             den eksponentielle funtion
     
                                        y = b·ax   a≠1
                                                                er
                                                                     voksende for a>1        (har fordoblingskonstant)
                                                                     aftagende for 0<a<1   (har halveringsskonstant)
   


Svar #4
11. januar 2011 af JosefineLuunde (Slettet)

Men hvordan finde man ud af at finde eksponenten?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

#4:

Den har du ikke brug for til at finde fordoblings- eller halveringskonstanten. Du skal kun bruge a, jf. mathons eksempel.


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. januar 2011 af mathon

a)

                f(x) = 3 · 1,23x                  er funktionen voksende eller aftagende  ?


Svar #7
11. januar 2011 af JosefineLuunde (Slettet)

Nååår, okay :-) Eksponenten forvirrede mig bare rigtig meget....


Svar #8
11. januar 2011 af JosefineLuunde (Slettet)

" f(x) = 3 · 1,23x er funktionen voksende eller aftagende ?"

Voksende, fordi den er over 0 :-)


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. januar 2011 af mathon

"Voksende, fordi a>1"


         fordoblingskonstanten
         beregnes
                                    X2 = log(2)/log(1,23) = ln(2)/ln(1,23)       (ikke T2 da variablen t slet ikke forekommer)

                               


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. januar 2011 af mathon


b)

                g(x) = 0,23 · 2x                  er funktionen voksende eller aftagende  ?


Skriv et svar til: Fordoblings- eller halveringskonstant?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.