Kemi

Opløselighd i pufferopløsning

11. januar 2011 af mat666rasmus (Slettet)

Beregn opløselighederne af Fe(OH)3 i pufferopløsninger med pH henholdsvis 6,5 og 8,0. L =
2,6 · 10–39 M4. Vandets ionprodukt Kv er 1,00 · 10–14 M2

Jeg er lidt blank ? (: .


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2011 af mathon

                               [Fe3+] • [OH- ]3  =  4·10-38 M4        (i min kilde)

pH = 6,5
betyder
               pOH = 14 - 6,5 = 7,5

               [OH- ] = 10-pOH = 10-7,5 = 3,16228·10-8 M

hvoraf ved indsættelse i ionproduktet

              [Fe3+] = (4·10-38 M4) / (3,16228·10-8 M)3  =  1,26491·10-15 M

opløseligheden af Fe(OH)3 i en vandig opløsning med pH = 6,5 er 1,26491·10-15 mol/L

.........

der er set bort fra den negligeable mængde OH- hidrørende fra tilførsel af Fe(OH)3
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar 2011 af mathon


                              

pH = 8,0
betyder
               pOH = 14 - 8,0 = 6,0

               [OH- ] = 10-pOH = 10-6 = 1,0·10-6 M   .................. osv .................


Svar #3
13. januar 2011 af mat666rasmus (Slettet)

Kanont tusind tak !


Skriv et svar til: Opløselighd i pufferopløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.