Matematik

vektorer, hjælp!

01. maj 2005 af Mars Volta (Slettet)
En opgave lyder:

Om vektorerne a og b oplyses at |a|=3 og a*b=2.

Bestem tallet t så vektorerne a og a+tb er ortogonale.


Jeg har forsøgt en masse forskelligt men ik kommet nogen vejne! nogen der kan give mig et hint?

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2005 af rizza (Slettet)

Udnytter du at prikproduktet skal være lig 0?

Svar #2
01. maj 2005 af Mars Volta (Slettet)

ja men kan ik se hvordan jeg kan bestemme t ved:

a*(a+tb)=0. Jeg skal vel på en eller anden måde ha beregnet b ud fra den oplysningen a*b=2???

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2005 af Epsilon (Slettet)

#2: Vink;

a*(a+tb) = a*a + t(a*b) = |a|^2 + t(a*b)

//Singularity

Svar #4
01. maj 2005 af Mars Volta (Slettet)

hmm:

|a|^2+t(a*b)=0 =>

3^2+t*2=0 =>

t=-4,5

Nogen der gider forklare hvorfor a*a=|a|^2 er sandt?

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. maj 2005 af Epsilon (Slettet)

#4: Længden af en vektor er defineret til at være kvadratroden af vektorens skalare produkt (prikprodukt) med sig selv;

|a| = sqrt(a*a)

//Singularity

Svar #6
01. maj 2005 af Mars Volta (Slettet)

Ok mange tak!

Skriv et svar til: vektorer, hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.