Matematik

Invers matrix

11. januar 2011 af anddd (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvad bruger man invers matrix til ?

Jeg ved at man, hvis matricerne A og B er givet, kan udregne C ved at sige: A-1 * B = C.

Men hvad ellers?


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man bruger inverse matricer til at løse lineære ligningssystemer. Et lineært ligningssystem

A·x = b ,

hvor A er en kvadratisk matrix, der har en invers, har løsningen

x = A-1·b


Svar #2
11. januar 2011 af anddd (Slettet)

okay, tak :)


Skriv et svar til: Invers matrix

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.