Matematik

Differentialligninger

11. januar 2011 af kim,samsoon (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej alle sammen :D er der nogen der kan hjælpe mig med dette opg. jeg har brugt meget tid på den men kan ikke regne den. den lyder sådan:

a) Gøre rede for at y = -√(x2-2x+3) er løsningen til differentialligningen  dy/dx=(x2-x)/(x*y).

b) bestem definitionsmængden for løsningsfunktionen.

mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2011 af mathon

    differentier
                          y = -√(x2-2x+3) 
                                                     og undersøg, om der kan omskrives til dy/dx=(x2-x)/(x*y)
 

                 


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. januar 2011 af khemisto (Slettet)

Der er tale om en indre funktion. Altså "to" funktioner. der er både kvadratrod(x) men erer jo også det der står inde i kvadratrodden dvs (X2-2x+3)


Svar #3
11. januar 2011 af kim,samsoon (Slettet)

men hvordan skal jeg så løse opgaven .....


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. januar 2011 af mathon

                         dy/dx  =  -1/(2√(x2-2x+3)) • (x2-2x+3) '


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. januar 2011 af mathon

på opfordring:

                               y = -√(x2-2x+3)

                               dy/dx = -1/(2√(x2-2x+3)) • (2x-2)

                               dy/dx = -1/(2√(x2-2x+3)) • (2(x-1))                               forkortes med 2

                               dy/dx = (x-1) / (-√(x2-2x+3))                                        forlænges med x

                               dy/dx = x(x-1) / (x·y)

                               dy/dx = (x2-x) / (x·y)


Svar #6
12. januar 2011 af kim,samsoon (Slettet)

:D Tusien Tak , mange tak


Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.