Matematik

Hjælp til tangentbevis

12. januar 2011 af ThaDoews (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey!

Jeg skal bevise tangentligningen. Jeg ved godt, hvordan den fungerer, men det jeg ikke kan finde ud af er, hvordan man bestemmer at f'(x0) er tangentens hældning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2011 af mathon

differentialkvotient                                

                                f '(x) = limes  Δf(h)/h = limes  (f(x+h)-f(x))/h
                                            h→0                         h→0

dvs grænseværdien for sekantens differenskvotient = hældningskoefficienten for sekantens grænselinje,
som er tangenten


Skriv et svar til: Hjælp til tangentbevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.