Matematik

f'(x)

12. januar 2011 af zuku (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej studieportalen. 
Jeg forstår ikke helt hvad jeg skal gøre i denne opgave. 

En funktion f er givet ved

f(x)=e^x-3x+1

a) bestem f'(x), og gør rede for, at funktionen f har et minimum. 

b) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(2,f(2))

Tusind tak på forhånd ;)


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. januar 2011 af peter lind

a) Løs ligningen f'(x) = 0 og vis at f'(x) variere - 0 + i det pågældende punkt.

b) ligningen for  tangenten til en graf for f i punktet (x0, f(x0)) er y = f'(x0)(x-x0)+f(x0)


Svar #2
12. januar 2011 af zuku (Slettet)

Altså man skal finde f'(x) i funktionen, og derefter indsætte 0 på xo's plads og regne funktionen ud ved at erstatte x med 0? :) 


Svar #3
12. januar 2011 af zuku (Slettet)

 Vil I ikke hjælpe mig med at regne f'(x) ud? Jeg er forvirret når der ikke er noget ^2.

f(x)=e^x-3x+1 --> f'(x) 

Jeg ved godt e^x ikke bliver lavet om. 


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. januar 2011 af mathon

             ekstrema kræver
                                                 f '(xo) = exo - 3 =  0


Svar #5
12. januar 2011 af zuku (Slettet)

 Det forstår jeg ingenting af :)


Svar #6
12. januar 2011 af zuku (Slettet)

 Er det f'(x)?


Skriv et svar til: f'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.